#


Υλικά Συνταγής

    1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
    100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
    250 γραμ. γλυκό κουταλιού βύσσινο
    500 γραμ. παγωτό καϊμάκι
    λίγο φυστίκι Αιγίνης για το γαρνίρισμα
    10 φορμάκια ατομικά μιας χρήσεως

ΕκτέλεσηΞεκινάμε το καταΐφι με παγωτό καϊμάκι ανοίγοντας-ξάνοντας το καταΐφι με τα δάχτυλα, να αφρατέψει και να χωρίσει. Νοητά το μοιράζουμε σε 10 κομμάτια. Όση ώρα ανοίγουμε το καταΐφι βουτάμε τα δάχτυλα στο βούτυρο έτσι ώστε να βουτυρωθεί καλά.

Σε λαμαρίνα τοποθετούμε τα φορμάκια ανάποδα. Ντύνουμε κάθε φορμάκι με καταΐφι και το σκεπάζουμε έτσι ώστε όταν το αναποδογυρίσουμε, αφού ψηθεί, να σχηματίζει φωλιά. Μπορούμε και χωρίς τα φορμάκια να το κάνουμε, αλλά θέλει εμπειρία.

Αφού τελειώσουμε με όλο το καταΐφι, το ραντίζουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε στους 180°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα ώσπου να ροδίσει καλά, περίπου 20΄.

Αφήνουμε τα φορμάκια να κρυώσουν πολύ καλά και τα αναποδογυρίζουμε την ώρα που σερβίρουμε. Στάζουμε λίγο σιρόπι από το γλυκό βύσσινο στο πιάτο και ακουμπάμε από πάνω τη φωλιά από τραγανό καταΐφι (για να μη γλιστράει). Γεμίζουμε με παγωτό καϊμάκι, περιχύνουμε με γλυκό κουταλιού βύσσινο και πασπαλίζουμε με ψίχα φιστικιού Αιγίνης. Το ετοιμάζουμε την ώρα που πρόκειται να σερβίρουμε. Το μπόλικο σιρόπι από το γλυκό κουταλιού κάνει όλη τη διαφορά

argiro.gr
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours