#

Υλικά

Για τις κρέπες


    300 γρ. γάλα
    40 γρ. maizena
    40 γρ. αλεύρι από φαγόπυρο
    2 αυγά
    Αλάτι

Για τη γέμιση

    100 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
    120 γρ. άσπρη σοκολάτα
    40 γρ. ζάχαρη άχνη
    60 γρ. βούτυρο

Για το décor

    80 γρ. σιρόπι καραμέλα
    40 γρ. φλέικς αμυγδάλου τοσταρισμένα στο φούρνο

 Οδηγίες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το maizena και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, τα αυγά και μία πρέζα αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα τουλάχιστον για 1 ώρα στο ψυγείο.

Λιώνουμε την άσπρη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Μέσα στο μίξερ χτυπάμε τα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα με τη σοκολάτα. Αρωματίζουμε αν θέλουμε με 2 σταγόνες βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι φτιάχνουμε και ψήνουμε τις κρέπες πολύ λεπτές. Μόλις είναι έτοιμες απλώνουμε ένα κουτάλι από την κρέμα, την κλείνουμε στα τέσσερα και γαρνίρουμε με το σιρόπι καραμέλας και τα φλέικς αμυγδάλου.
botrini.gr
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours