#

 Συστατικά

    500 γρ. φράουλες
    800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    650 γρ. νερό
    40 γρ. γλυκόζη
    1 στικ βανίλιας με τους σπόρους
    60 γρ. φύλλα ζελατίνης

Για την αρωματική ζάχαρη

    125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα
    ξύσμα από 2 λάιμ για πασπάλισμα

 Μέθοδος Εκτέλεσης

    Αναμειγνύουμε τις φράουλες με 40 γρ. ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά

μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει.
    Σβήνουμε τη φωτιά και κατευθείαν σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει και να βγάλουν όλα τα αρώματα τους και το χρώμα τους.
    Σουρώνουμε το μείγμα σε μία βαθιά κατσαρόλα (θα πρέπει να έχουμε περίπου 850 γρ.).
    Προσθέτουμε τη γλυκόζη, τους σπόρους της βανίλιας και την υπόλοιπη ζάχαρη και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να φτάσει τους 116°C (μετράμε με το ειδικό θερμόμετρο) για 15-20 λεπτά.
    Στο μεταξύ, βουτάμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσει για 3-5 λεπτά.
    Τις στεγνώνουμε, τις προσθέτουμε στο μείγμα με τις φράουλες και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν.
    Ρίχνουμε το μείγμα σε μία τετράγωνη φόρμα των 22 εκ. όπου έχουμε στρώσει σε όλη την επιφάνεια της λαδόκολλα.
    Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί από 6 ώρες μέχρι και όλη νύχτα.
    Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά για το μείγμα για πασπάλισμα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
    Αναποδογυρίζουμε σε μία επιφάνεια κοπής στην οποία έχουμε βάλει λαδόκολλα και αφαιρούμε και τη μεμβράνη.
    Κόβουμε σε κυβάκια 4x4 εκ., τα βουτάμε μέσα στο μπολ με το μείγμα ζάχαρης και το ξύσμα για λάιμ και σερβίρουμε.

Tip

Τα ζελεδάκια μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο μέχρι 3 μέρες
akispetretzikis
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours