#

Υλικά
1 κούπα ρύζι για πιλάφι(Bonnet)
3 κούπες νερό
αλάτι
1/2 κούπας λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
300 γρ. κιμά χοιρινό
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 κολοκύθι μεγάλο κομμένο σε κύβους
1 ντομάτα μέτρια σε κύβους
αλάτι,πιπέρι
250-300 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα

Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι με το νερό και ανάλογο αλάτι και το
αφήνουμε στην άκρη.

DSCN2208

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο.

DSCN2201
Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για λίγο ακόμη.

DSCN2202

Σβήνουμε με το κρασί.

DSCN2205

Ετοιμάζουμε το κολοκυθάκι και την ντομάτα και τα προσθέτουμε
στον κιμά.
Αλατοπιπερώνουμε.

DSCN2206

DSCN2207

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να εξατμιστούν
όλα τα υγρά του.

DSCN2209

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά το ρύζι και
ανακατεύουμε καλά.

DSCN2210

Αν η κατσαρόλα μας μπαίνει στο φούρνο,στρώνουμε μέσα
το φαγητό,αλλοιώς αδειάζουμε σε ταψάκι.
Πασπαλίζουμε με τα τυριά όλη την επιφάνεια του φαγητού.

DSCN2211

Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο
μέχρι να ροδίσει όμορφα το φαγητό μας.

DSCN2212

Αφήνουμε για λίγο να σταθεί και σερβίρουμε!
magyreuontas.blogspot.gr
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours