#

Υλικά
5 κούπες νερό ή ακόμη καλύτερα αν υπάρχει ζωμό κρέατος
4 κουταλιές ελαιόλαδο

για τη σάλτσα αυγολέμονο
1/4 κούπας χυμό λεμόνι
2 αυγά

για τα γιουβαρλάκια
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 κούπας ρύζι καρολίνα
2 κουταλιές άνηθο
2 κουταλιές μαϊντανό
2 κουταλιές λάδι
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε για μερικά λεπτά, όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από το αλεύρι.
Τα αραδιάζουμε σε ένα πιάτο το ένα δίπλα στο άλλο και τα
αφήνουμε να περιμένουν.
 SV107077

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό μας μαζί με το λάδι να βράσουν.
Ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια.
SV107083

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε περίπου μισή ώρα με την
κατσαρόλα σκεπασμένη,μέχρι να μαλακώσουν.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε το λεμόνι με το αυγό.
Ρίχνουμε με κουτάλι αρκετό από το ζουμί του φαγητού
σιγά σιγά για να ζεστάνουμε το μείγμα μας.

SV107095

SV107097

Αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας
ζωηρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
SV107099

Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή με μπόλικο τριμμένο πιπέρι!!! 


Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours