Υλικά
5 κούπες νερό ή ακόμη καλύτερα αν υπάρχει ζωμό κρέατος
4 κουταλιές ελαιόλαδο
για τη σάλτσα αυγολέμονο
1/4 κούπας χυμό λεμόνι
2 αυγά
για τα γιουβαρλάκια
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 κούπας ρύζι καρολίνα
2 κουταλιές άνηθο
2 κουταλιές μαϊντανό
2 κουταλιές λάδι
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε για μερικά λεπτά, όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από το αλεύρι.
Τα αραδιάζουμε σε ένα πιάτο το ένα δίπλα στο άλλο και τα
αφήνουμε να περιμένουν.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό μας μαζί με το λάδι να βράσουν.
Ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε περίπου μισή ώρα με την
κατσαρόλα σκεπασμένη,μέχρι να μαλακώσουν.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε το λεμόνι με το αυγό.
Ρίχνουμε με κουτάλι αρκετό από το ζουμί του φαγητού
σιγά σιγά για να ζεστάνουμε το μείγμα μας.
Αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας
ζωηρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή με μπόλικο τριμμένο πιπέρι!!!
Post A Comment:
0 comments so far,add yours