#

Υλικά

    250γρ φύλλα σπανάκι
    450γρ μικρές πατάτες
    2 αβγά
    300γρ λευκόσαρκα φιλέτα ψαριού, χωρίς δέρμα και κόκκαλα, σε μεγάλα κομμάτια
    100γρ κρέμα γάλακτος ελαφριά
    1/2 λεμόνι χυμός
    1 κ.σ. ελαιόλαδο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.

Βάζουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι στο νεροχύτη και τις πατάτες σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε νερό στο βραστήρα.

Ρίχνουμε το βραστό νερό στην κατσαρόλα και καλύπτουμε με αυτό τις πατάτες, ενώ το υπόλοιπο το ρίχνουμε πάνω στο σπανάκι ώστε να μαραθεί.



Βράζουμε τις πατάτες για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, σουρώνουμε και τις κάνουμε πουρέ.

Αφήνουμε το σπανάκι στην άκρη να κρυώσει και το στύβουμε με τα χέρια μας να στραγγίξει.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το σπανάκι στη βάση ενός πυρέξ, αφήνοντας κενό για τα 2 αβγά.

Σπάμε τα αβγά στα κενά και αλατοπιπερώνουμε.

Απλώνουμε τα κομμάτια ψαριού πάνω από τα αβγά και το σπανάκι.

Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού.

Απλώνουμε απαλά τον πουρέ πατάτας, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια της πίτας  να ροδίσει και να γίνει τραγανή.

Αφήνουμε για λίγα λεπτά  στην άκρη και σερβίρουμε κατευθείαν από το πυρέξ.
dimitrisskarmoutsos.gr
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours