#

ΥΛΙΚΑ

ηλιέλαιο

1/2 κ.γ. κύμινο σκόνη

1 κ.γ. κουρκουμάς σκόνη

1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. τζίντζερ, φρεσκοτριμμένο

450γρ καβουρόχιψα

3 κ.σ. κόλιανδρος, κομμένος

1 μακριά κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

1 ½ λεμόνι, χυμός

1 λεμόνι, ξύσμα

5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

4 φύλλα κρούστας

6 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

½ κ.σ. μαύρο + ½ κ.σ.λευκό σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.



Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ηλιέλαιο και ρίχνουμε το κύμινο, τον κουρκουμά, το κρεμμύδι και το τζίντζερ.

Τηγανίζουμε ανακατεύοντας συχνά, για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε την καβουρόψιχα, τον κόλιανδρο και την πιπεριά τσίλι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.

Κόβουμε τα φύλλα στα 3 σε λωρίδες κατά μήκος.

Αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο το κάθε κομμάτι φύλλου και το απλώνουμε κάθετα μπροστά μας.

Βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση στη μία γωνία του φύλλου κρούστας.

Σκεπάζουμε διπλώνοντας χιαστί το φύλλο και σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Αλείφουμε με βούτυρο μετά από κάθε δίπλωμα.

Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη γέμιση και φύλλα.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε ταψί για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
dimitrisskarmoutsos.gr
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours