Τι χρειαζόμαστε:
10 νεαρές μελιτζάνες (για να μην έχουν κάνει σπόρους)
μια χούφτα αλάτι χοντρό
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
0,5 λίτρο μπύρα
1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
2 σκελ. σκόρδο
1 κ.γ. αλάτι ψιλό
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κυβάκια εκατοστού.
Ανακατεύουμε με χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε για μια ώρα σε σουρωτήρι.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε ένα κουρκούτι, ανακατεύοντας, μπύρα, αλεύρι, σκόρδο, ελαιόλαδο (για να μην τραβήξουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα), πάπρικα και ψιλό αλάτι.
Ξεπλένουμε καλά τους μελιτζανόκυβους, τους στύβουμε με το χέρι και τους ανακατεύουμε με το κουρκούτι.
Σε τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι μοιράζουμε το μείγμα μας με κουτάλι.
Τηγανίζουμε, γυρίζοντας τους "λουκουμάδες" μας μέχρι να πάρουν χρωματάκι. Αφαιρούμε, συνέχεια, τις σταγόνες που ξέφυγαν απ' το κουτάλι και κολυμπάνε ελεύθερα μέσα στο λάδι, γιατί θα καούν και θα χαλάσουν τη γεύση του συνόλου (αν έχετε γάτες, δώστε τες εκεί, θα τις τιμήσουν και θα σας εκτιμήσουν! Δοκιμασμένο).
Βγάζουμε τους "λουκουμάδες" σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να αφήσουν το παραπανίσιο τηγανόλαδο και σερβίρουμε.
sintagespareas.gr
Post A Comment:
0 comments so far,add yours