Πόσες φορές έχετε επιχειρήσει να φτιάξετε ομελέτα που εμφανισιακά τουλάχιστον να φέρνει σε αυτές τις -άψογες- των εστιατορίων; Πολλές. Και πόσες τα έχετε καταφέρει; Ελάχιστες. Με το παρακάτω κόλπο δεν υπάρχει καμία περίπτωση αποτυχίας.
Για να μην αντικρίσετε ποτέ ξανά την εικόνα της κατεστραμμένης ομελέτας, χιλιοκομμένης, με όλα τα συστατικά της να έχουν μαζευτεί στη μια πλευρά και επιπλέον να είναι και πνιγμένη στο λάδι υπάρχει ένα κόλπο για το οποίο χρειάζεται μόνο μια πλαστική σακούλα με zip και αντί για ένα τηγάνι με λάδι, μια κατσαρόλα με νερό. Αρκετό νερό.
Τι πρέπει να κάνετε;
Γεμίστε το τηγάνι με νερό και αφήστε το να βράσει.
Σπάστε τα αβγά και βάλτε τα στην πλαστική σακούλα.
Κλείστε την και ανακινήστε την τόσο ώστε οι κρόκοι με τα ασπράδια να ομογενοποιηθούν.
Μόλις ομογενοποιηθούν τα αβγά προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά που θέλετε να έχει η ομελέτα σας.
Κλείστε τη σακούλα και ανακατέψτε και πάλι για να πάνε όλα τα υλικά μαζί.
Βάλτε τη σακούλα μέσα στο βραστό νερό.
Αφήστε το μείγμα της ομελέτας -πάντα μέσα στη σακούλα- να βράσει για 12 με 15 λεπτά.
Ανοίγετε τη σακούλα, βγάζετε την ομελέτα σας και την απολαμβάνετε!
Εκτός του ότι αυτή η μέθοδος επιτρέπει πάντα στην ομελέτα σας να είναι καλομαγειρεμμένη, ομοιόμορφα ψημένη την κάνει και εξαιρετικά αφράτη.
Post A Comment:
0 comments so far,add yours