#



Είτε χρησιμοποιείται ως συστατικό σε φαγητά και ποτά είτε ως συμπλήρωμα διατροφής, η επίδρασή αυτού του μπαχαρικού στην καύση του λίπους είναι σημαντικότατη.



Μπορεί να αποτελέσει φυσικό «όπλο» ενάντια στην παχυσαρκία, το μεταβολικό σύνδρομο, τον διαβήτη και άλλες χρόνιες παθήσεις που σχετίζονται με την υπερβολική συσσώρευση λίπους στο σώμα.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα πρόκειται για την πικάντικη πιπερόριζα, ευρύτερα γνωστή ως τζίντζερ. Οι επιστήμονες δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσουν επίσημες συστάσεις όσον αφορά την ακριβή ποσότητα που πρέπει να καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση αλλά αναφέρουν ότι καλό είναι να το προσθέσουμε ή να το αυξήσουμε στη διατροφή μας.

Η έρευνα η οποία βασίστηκε επίσης σε 60 μελέτες που πραγματοποιήθηκαν παλαιότερα σε εργαστηριακό περιβάλλον, σε πειραματόζωα ή σε ανθρώπους, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «κατά γενικά παραδοχή, το τζίντζερ έχει ευεργετική επίδραση ενάντια στην παχυσαρκία, στον διαβήτη, στις καρδιαγγειακές παθήσεις και σε σχετικές διαταραχές» αναφέρουν οι επιστήμονες.

baby.gr
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours