Υλικά
1 κρόκος αβγού σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα ηλιέλαιο
½ κουταλάκι γλυκού χυμό λεμόνι
½ κουταλάκι γλυκού λευκό ξίδι
½ κουταλάκι γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
αλάτι
Μια πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κρόκο σε ένα μπολ και ρίχνουμε με τα δάχτυλα λίγες σταγόνες χλιαρό νερό.
Αρχίζουμε να χτυπάμε με αβγοδάρτη (αλλά και στο μίξερ ή το μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα) τον κρόκο και τη μουστάρδα. Ρίχνουμε σταγόνα σταγόνα το λάδι και χτυπάμε συνεχώς.
Όταν αρχίσει να πήζει, μπορούμε να ρίχνουμε το λάδι με αυξημένη ροή.
Όταν τελειώσει το λάδι, ρίχνουμε το λεμόνι με το ξίδι (πάντα χτυπώντας), το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
Συμβουλές
Προτιμάμε καλής ποιότητας σπορέλαιο για πιο ελαφρύ και φίνο αποτέλεσμα.
Αν η μαγιονέζα κόψει (γίνει δηλαδή σαν αβγολέμονο), δεν την πετάμε!
Χτυπάμε στο μίξερ ένα αβγό (για μεγαλύτερη ασφάλεια βιολογικό) και το χυμό από ένα λεμόνι και σιγά σιγά προσθέτουμε την κομμένη μαγιονέζα.
Έχε υπόψη σου ότι έτσι θα γίνει λίγο πιο βαριά.
Post A Comment:
0 comments so far,add yours