Συστατικά
120 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
125 γρ. ηλιόσποροι, ανάλατοι (καθαρισμένοι) ή κάποιος ξηρός καρπός
75 γρ. κακάο, σε σκόνη
2 μικρά κλαδάκια δυόσμου, μόνο τα φύλλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης ( ή μέλι ή σιρόπι σφενδάμου)
μια πρέζα αλάτι
2 κ.σ. νερό από το μούλιασμα των χουρμάδων (προαιρετικά)
30 γρ. κακάο για πασπάλισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ βάζουμε τους χουρμάδες και λίγο καυτό νερό μέχρι να καλυφθούν πλήρως. Αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μουλιάσουν.
Στραγγίζουμε το νερό από τους χουρμάδες και τους προσθέτουμε και αυτούς στο πολυμηχάνημα.
Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτά μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες αλλά να υπάρχουν ακόμα μικρά κομματάκια.
Προσθέτουμε το κακάο, τα φύλλα δυόσμου, τη βανίλια, το σιρόπι αγαύης και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας για 3-4 λεπτά.
Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας για να δοκιμάσουμε τη σύσταση του μείγματος.
Αν πιέζουμε το μείγμα μας και αυτό διαλύεται τότε προσθέτουμε το νερό και χτυπάμε ξανά.
Θέλουμε το μείγμα μας να είναι κολλώδες και να πλάθεται εύκολα.
Αν πιέζουμε το μείγμα μας και αυτό διαλύεται τότε προσθέτουμε το νερό και χτυπάμε ξανά.
Θέλουμε το μείγμα μας να είναι κολλώδες και να πλάθεται εύκολα.
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια (20γρ. - 25 γρ. το καθένα), πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.
Tip
Αν δεν έχετε σιρόπι αγαύης μπορείτε να βάλετε είτε μέλι είτε σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
Post A Comment:
0 comments so far,add yours