#

 Συστατικά

    3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
    2-3  κ.σ. διατροφική μαγιά (απενεργοποιημένη μαγιά μπύρας με γεύση τυριού) ή 2 κ.σ. μαγιά
    2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
    200 γρ. νιφάδες καρύδας (όχι τριμμένη)
    1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα ή 2 κ.σ. υγρό καπνό και γλυκιά πάπρικα

 Μέθοδος Εκτέλεσης

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
    Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη σόγια, τη διατροφική μαγιά, το μέλι, την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
    Προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε ελαφρά για να μην τη σπάσουμε.
    Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα σε μία στρώση.
    Ψήνουμε στον φούρνο για 12-14 λεπτά.
    Κάθε 3-4 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε.
    Mόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά. Καθώς κρυώνει το μείγμα γίνεται και πιο τραγανό.
    Μπορούμε να το μεταφέρουμε σε ένα βάζο. Αν το κλείσουμε καλά διατηρείται για πολλές εβδομάδες. - akis

Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours