Μια πραγματικά υπέροχη σοκολατόπιτα, σιροπιαστή, η οποία απογειώνεται με το έξτρα γλάσο από μερέντα...
Για το κέικ θα χρειαστείτε
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
2 κούπες φαριναπ αλεύρι
1/2 κούπα κακάο
2 κ.γ. μπέικιν
1 βανίλια
1 Βιτάμ λιωμένο
5 αυγά
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:
2 1/2 κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 κ.σ. γλυκόζη ή λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
1 βανίλια
Για το γλάσο μερέντας
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
400 γρ. μερέντα (ή νουτέλα)
Ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ για το κέικ και τα χτυπάτε για 2 λεπτά,ή τα χτυπάτε με το σύρμα στο χέρι ίσα να ενωθούν καλά.
Βουτυρώνετε ένα ταψί 30Χ35 και ρίχνετε μέσα το μείγμα και ψήνετε στους 180 για 40-45 λεπτά περίπου.Το σιρόπι το βράζουμε 3-4 λεπτά.
Σιροπιάζετε ζεστό κέικ και ζεστό το σιρόπι και όταν κρυώσουν και τα δυο τότε ρίχνετε το γλάσο.
Για το γλάσο: Ζεσταίνετε καλά το γάλα. Ζεσταίνετε και τη μερέντα (ή νουτέλα) να γίνει ρευστή, και τα ανακατεύοετε πολύ καλά να ενωθούν.
e-volos.gr
Post A Comment:
0 comments so far,add yours