#

Υλικά

    1 αρνίσιο μπούτι μεγάλο, 2 κιλά περίπου
    3 κρεμμύδια, σε ροδέλες
    6 σκελίδες σκόρδο
    6 κλαδάκια δεντρολίβανο φρέσκο
    1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
    1 κουτ. σούπας ρίγανη
    1 νεροπότηρο λευκό κρασί
    αλάτι, πιπέρι

    Για το πικάντικο ρύζι
    1 νεροπότηρο ρύζι τύπου parboiled
    2 κουτ. σούπας βούτυρο
    2 κουτ. σούπας σταφίδα μαύρη
    2 κουτ. σούπας κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο
    10 κάστανα καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
    1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο
    100γρ. καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
    αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Ζητάτε από το χασάπη να σας ξεκοκαλίσει το μπούτι χωρίς όμως να το κόψει στη μέση. Το πλένετε καλά, το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και στο άνοιγμά του βάζετε τις έξι σκελίδες σκόρδο ελαφρά σπασμένες, το αλατοπιπερώνετε και το κλείνετε να ξαναπάρει το αρχικό σχήμα του. Το δένετε με σπάγκο στην αρχή, το τέλος και τη μέση.



Παίρνετε ένα ταψί του φούρνου και απλώνετε τις ροδέλες του κρεμμυδιού, από πάνω τα κλαδάκια του δεντρολίβανου, ακουμπάτε επάνω το δεμένο μπουτάκι, το περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνετε και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη.

Αδειάζετε στον πάτο του ταψιού το λευκό κρασί, σκεπάζετε το κρέας με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Κατόπιν αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να κάνει μια ρόδινη κρούστα.

Αφαιρείτε τους σπάγκους και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε φέτες. Το σερβίρετε περιχύνοντάς το με τη σάλτσα που μαζεύτηκε στο ταψί. Γαρνίρετε με το πικάντικο ρύζι.

Για το πικάντικο ρύζι: Βάζετε το ρύζι να βράσει σε άφθονο αλατισμένο νερό. Σε ένα σαγανάκι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανιστό. Προσθέτετε το κουκουνάρι, τη σταφίδα και τα κομμένα κάστανα. Ρίχνετε μπόλικο πιπεράκι και ανακατεύετε καλά.

Μετά από 12-15 περίπου λεπτά που θα έχει γίνει το ρύζι το σουρώνετε, το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και αδειάζετε μέσα όλα τα υλικά από το σαγανάκι, δηλαδή τις σταφίδες, το μπέικον, το κουκουνάρι και τα κάστανα. Ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
olivemagazine.gr
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours