Υλικά
1 κιλό πατάτες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κουτ. γλυκού πάπρικα σε νιφάδες
1 κουτ. γλυκού πάπρικα, σκόνη
50 γρ. βούτυρο Lurpak
80 γρ. ρυζάλευρο
500 ml χυμό ντομάτας
½ κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
½ κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
1 κουτ. σούπας μέλι
100 γρ. τυρί Αrla αυθεντικό regato, τριμμένο
3 φέτες τυρί Αrla Havarti
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις πασπαλίζουμε με νιφάδες πάπρικας, πάπρικα, ρίγανη και θυμάρι.
Σε μια σωτέζα βάζουμε το βούτυρο, το ρυζάλευρο και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
Καθαρίζουμε τη σκελίδα σκόρδο και την τρίβουμε στον πάτο του ταψιού για να το αρωματίσουμε. Απλώνουμε λίγη από την κρέμας ντομάτας και βάζουμε μια στρώση πατάτες. Πασπαλίζουμε με λίγο ρεγκάτο και βάζουμε στο κέντρο δύο φέτες Havarti.
Απλώνουμε μια ακόμα δόση σάλτσα ντομάτας, και τις υπόλοιπες πατάτες σε στρώση. Τελειώνουμε με το υπόλοιπο ρεγκάτο και μια φέτα Havarti.
Ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πόσο λεπτές θα κόψουμε τις πατάτες.
dinanikolaou.gr
Post A Comment:
0 comments so far,add yours