ΥΛΙΚΑ
Βάση
200 γρ. Μπισκότα Digestive
80 γρ. Βούτυρο αγελάδος Soft (αυτό που πωλείται στο κεσεδάκι, αλλά όχι μαργαρίνη)
Κρέμα
700 γρ. Ρικότα ή ανθότυρο
700 γρ. Τυρί Κρέμα
200 γρ. Άχνη Ζάχαρη
6 τεμ. Αυγά
2 τεμ. Λεμόνια Ακέρωτα, το ξύσμα τους
1 τεμ. Λεμόνι Το χυμό του
Κρέμα λεμονιού (προαιρετική)
500 γρ. Χυμός λεμονιού Φρέσκος
280 γρ. Κρόκοι Αυγού (περίπου 14 κρόκοι)
320 γρ. Αυγά (περίπου 6 αυγά)
300 γρ. Ζάχαρη
300 γρ. Βούτυρο Αγελάδας Soft Τεμαχισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάση
Αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα έως ότου γίνουν σκόνη, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Θα γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. σε ένα ταψί. Αδειάζουμε μέσα το μπισκότο, το απλώνουμε και το πιέζουμε με την παλάμη μας να γίνει μια συμπαγής βάση.
Κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ ελαφρώς τη ρικότα, με το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά. Έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 140°C και ψήνουμε για ακόμη 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα λεμονιού
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη μέχρι να δέσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να χλιαρύνει καλά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το βούτυρο, ανακατεύοντας με μια κουτάλα ή με μπλέντερ χειρός, έως ότου ενσωματωθεί.
Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει και πριν τη χρησιμοποιήσουμε, την ανακατεύουμε ελαφρώς. Καλύπτουμε με αυτήν την επιφάνεια του τσίζκεϊκ και σερβίρουμε.
steliosparliaros.gr
Post A Comment:
0 comments so far,add yours