Υλικά για 4 άτομα
1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά γύρω 1,5 κιλό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
300 γρ. τρυφερά φύλλα από αντίδια
½ κιλό τρυφερά φύλλα μαρουλιού
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 αβγά
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τη συκωταριά και βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει. Τη ζεματάμε για 10 λεπτά μέσα στο νερό.
Τη βγάζουμε, την καθαρίζουμε καλά από τα περιττά λίπη και το λαρύγγι και τη ψιλοκόβουμε.
Προσθέτουμε 1 νεροπότηρο ζεστό νερό.
Αφήνουμε να πάρει βράση και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου. Χοντροκόβουμε τα αντίδια και τα φύλλα μαρουλιού.
Τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα πιέζοντάς τα για να χωρέσουν, σκεπάζουμε, τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις πάρει βράση ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου ½ ώρα. Όσο μαγειρεύονται ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια, χτυπάμε μια σφικτή μαρέγκα και τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν, τα ενώνουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ζουμί από την κατσαρόλα.
Αδειάζουμε το αυγολέμονο μέσα στη μαγειρίτσα, ανακατεύουμε, ρίχνουμε μπόλικο τριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.
Post A Comment:
0 comments so far,add yours