#

Συστατικά
80 γρ. αμύγδαλα λευκά
400 γρ. ρικότα
230 γρ. μέλι
1 κ.γ  εκχύλισμα βανίλιας
550 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
100 γρ. κουβερτούρα 65% κακάο
100 γρ. φρέσκα σμέουρα
150 γρ. φρέσκα κεράσια, κομμένα στη μέση χωρίς κουκούτσι
φύλλα μέντας, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Σπάμε τα αμύγδαλα σε ακανόνιστα κομμάτια και τα καβουρδίζουμε για 1 λεπτό ενώ ανακατεύουμε ανά διαστήματα.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τα αμύγδαλα να κρυώσουν.
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε τη ρικότα και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ τη ρικότα και το μέλι. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα , το εκχύλισμα βανίλιας και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε τα σμέουρα, τα κεράσια και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Καλύπτουμε τα τοιχώματα και τον πάτο μιας φόρμας 10x22 εκ. με μεμβράνη.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και καλύπτουμε την επιφάνεια του με μεμβράνη.
Βάζουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε όλο το βράδυ, μέχρι να σφίξει το παγωτό.
Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες.
Διακοσμούμε με φύλλα μέντας και σερβίρουμε.
akispetretzikis
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours