#

Δείτε πως μπορείτε να καθαρίσετε τιςμπάμιες για ναμη βγάζουν καθόλου "σάλιο" και πως μπορείτε να τις φυλάξετε στην κατάψυξη για πολλούς μήνες.

Για να μη βγάζουν οι μπάμιες καθόλου «σάλιο», η Αντωνία Ζάρπα, σεφ στο «Θαλασσάκι» της

Τήνου, μάς έδειξε πώς τις ετοιμάζει η ίδια για το εστιατόριό της.

Βάζουμε τις καθαρισμένες μπάμιες σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και τις ζεματίζουμε για 2 - 3 λεπτά. 

Τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε για 10 λεπτά, ώστε να βγάλουν την περισσότερη από την «κόλλα» τους. 

Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου, απλώνουμε τις μπάμιες σε μονή στρώση και ψήνουμε στους 50° C για 2 ώρες.

Οταν κρυώσουν οι μπάμιες, είναι έτοιμες να μαγειρευτούν και μισή ώρα είναι αρκετή για να μαλακώσουν. 

Σε αυτήν τη φάση μπορούμε να τις φυλάξουμε στην κατάψυξη για πολλούς μήνες και, όταν τις μαγειρέψουμε, κατευθείαν από την κατάψυξη, θα μοιάζουν σαν φρέσκες, σύμφωνα με την Αντωνία και την Καθημερινή.
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours