ΥΛΙΚΑ
700 γρ. φιλέτο λευκού ψαριού κατεψυγμένου (μπακαλιάρος, πέρκα, παγκάσιους κ.λπ.)
3 κριθαροκουλούρες μουλιασμένες και καλά στημένες
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικά
3 κουτ. σούπας ούζο
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
1 κουτ. γλυκού κέτσαπ
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
για τη βινεγκρέτ
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
2 κουτ. σούπας κρέμα λευκού βαλσαμικού
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω τα φιλέτα ψαριού για 8-10 λεπτά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζω και μόλις κρυώσουν τόσο ώστε να μπορώ να τα πιάσω, τα θρυμματίζω με τα δάχτυλα μου, αφαιρώντας τυχόν κόκκαλα και δέρμα. Τα βάζω σε μεγάλο μπολ, προσθέτω τα μουλιασμένα παξιμάδια, το αυγό, τον άνηθο, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, το
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω ηλιέλαιο μέχρι τη μέση. Τηγανίζω τα κεφτεδάκια λίγα λίγα μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα. Τα βγάζω και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Σερβίρω τα κεφτεδάκια ραντίζοντάς τα με την πικάντικη βινεγκρέτ.
Για την βινεγκρέτ: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω καλά τα υλικά.
dinanikolaou.gr
Post A Comment:
0 comments so far,add yours