Υλικά για 4 άτομα
1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο (και λίγο ακόμη για το ταψί)
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο ακόμη για το ταψί)
1/3 του φλιτζανιού γάλα
2 αβγά
1 φλιτζάνι γραβιέρα (τριμμένη)
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 μεγάλο κολοκυθάκι (χοντροτριμμένο)
1 κουταλιά φρέσκο δεντρολίβανο (ψιλοκομμένο)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη γραβιέρα, το δεντρολίβανο, το μπέικιν πάουντερ, 1½ κουταλάκι αλάτι και όσο πιπέρι θέλουμε.
Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και το μείγμα του αβγού και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180° C και ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου ή μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα όταν τη βυθίσουμε.
Αν αρχίσει να ψήνεται πολύ από πάνω, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Post A Comment:
0 comments so far,add yours