#


Υλικά Συνταγής

    2 κεσεδάκια (400 γραμ.) γιαούρτι στραγγιστό
    2 μέτρια ωμά παντζαρια ή προβρασμένα (εγώ προτιμώ να ειναι ωμά)
    2-4 σκ. σκόρδο ψιλοτριμμένο (ανάλογα ποσο δυνατό το θέλετε)
    αλάτι κατά βούληση
    1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
    2 -3 κ.σ. ξύδι
    5 -6 κ.σ. ελαιόλαδο
    Για το σερβίρισμα
    ηλιοσπορο ή κολοκυθοσπορο
    λίγο αγουρέλαιο 

Εκτέλεση

Για το τζατζίκι με παντζάρια, πρώτα καθαρίζουμε με γάντια και τρίβουμε το παντζάρι σε

ψιλό τρίφτη. Το βάζουμε σε ένα μικρό μπολ.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά,  το γιαούρτι, το σκόρδο τριμμένο, το αλάτι, το ξύδι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ανάλογα με το πόσο κόκκινα είναι τα παντζάρια σας διαφέρει και η ένταση του χρώματος. Δηλαδή το ωμό παντζάρι δίνει έντονο ροζ χρώμα στο τζατζίκι με παντζάρι, ενώ το βρασμένο δίνει πιο απαλό.

Το τζατζίκι παντζαριού, τρώγεται σαν ντιπ ή συνοδεύει όλα τα ψητά κρέατα και πουλερικά
argiro.gr
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours