Υλικά:
- 250 γρ. σπαγγέτι Νο 6
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. βούτυρο
- 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- 600 γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες (κρατάμε την ουρά)
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
- ¼ κ.γ. κόλιαντρο, σε σκόνη
- ¼ κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη
- 100 γρ. baby σπανάκι
- 100 γρ. παρμεζάνα ή κάποια καλή κεφαλογραβιέρα, ψιλοτριμμένη
- 3 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ξύσμα λάιμ (ή λεμονιού), ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. χυμό λάιμ (ή λεμονιού)
Εκτέλεση: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε ένα λεπτό λιγότερο από το χρόνο που δίνουν οι οδηγίες του κατασκευαστή. Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και τα κρατάμε ζεστά. Παράλληλα, βάζουμε ένα τηγάνι μεγάλο και αρκετά βαθύ σε
Σοτάρουμε στο τηγάνι και τις γαρίδες για 1 λεπτό ή μέχρι να αρχίσουν να
χάνουν τη διαφάνειά τους και να παίρνουν χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι και
πιπέρι, το κόλιαντρο, τον κουρκουμά και το σπανάκι και συνεχίζουμε το
σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Αδειάζουμε
προσεκτικά και τα ζυμαρικά στο τηγάνι, δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε
το υπόλοιπο βούτυρο, το τυρί, το φρέσκο κόλιαντρο και το ξύσμα του λάιμ
(ή του λεμονιού).
Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά, και
σερβίρουμε με το χυμό του λάιμ (ή του λεμονιού), τον οποίο ρίχνουμε την
τελευταία στιγμή.
Post A Comment:
0 comments so far,add yours