Υλικά
Για τα cupcakes
120 γρ. ελαιόλαδο
210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
½ κ.γ. κύμινο σκόνη
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
3 αυγά μέτρια
150 γρ. νερό
2 κ.γ. πελτές ντομάτας
Για το γλάσο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
20 γρ. κονιάκ
Για τις γαρίδες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
12 γαρίδες
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. σχοινόπρασο
Εκτέλεση
Για τα cupacakes
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στη φόρμα για cupcakes.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αναμειχθεί με το ελαιόλαδο και να καβουρδιστεί.
Αφαιρούμε το μείγμα από την κατσαρόλα και μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το κρεμμύδι, την πάπρικα, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, το σκόρδο και χτυπάμε με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο.
Με το που απορροφηθούν τα αυγά προσθέτουμε το νερό και τον πελτέ ντομάτας.
Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν τα cupcakes.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα.
Για το γλάσο
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι τη ζάχαρη άχνη με το κονιάκ μέχρι να έχουμε ένα λείο γλάσο.
Απλώνουμε 1 κ.γ. πάνω από κάθε cupcake.
Για τις γαρίδες
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη κρατώντας το κεφάλι και την ουρά τους. Αφαιρούμε το έντερο από τις γαρίδες και τις αλατοπιπερώνουμε.
Σοτάρουμε για 1 λεπτό και από τις 2 πλευρές.
Αφαιρούμε από το τηγάνι και σερβίρουμε πάνω από τα cupcakes βάζοντας μία γαρίδα πάνω από ένα cupcake.
Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο.
Post A Comment:
0 comments so far,add yours