#

 Συστατικά

    1 μέτρια γλυκοπατάτα
    100 γρ. νιφάδες βρόμης
    1 μεγάλο αυγό
    1 πρέζα αλάτι
    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    300 γρ. γιαούρτι 2%
    100 γρ. φρέσκα κεράσια
    2 ακτινίδια
    150 γρ. φρέσκιες φράουλες
    2 κ.σ. μέλι


Μέθοδος Εκτέλεσης

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
    Ξεφλουδίζουμε τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε ακαθόριστα κομμάτια.
    Βάζουμε τα κομμάτια στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με τη βρόμη, το αυγό, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
    Χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει το μείγμα υφή ζύμης.

    Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα στρογγυλό ταψί 23 εκ. και απλώνουμε το μείγμα της γλυκοπατάτας ώστε να δημιουργήσουμε έναν κύκλο με διάμετρο 23 εκ. Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το μείγμα και να σφίξει.
    Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τη βάση για 30 λεπτά πάνω σε μία σχάρα να κρυώσει εντελώς.
    Απλώνουμε με ένα κουτάλι το γιαούρτι πάνω στη βάση.
    Αφαιρούμε το κουκούτσι από τα κεράσια και τα κόβουμε στη μέση.
    Ξεφλουδίζουμε τα ακτινίδια, τα κόβουμε στη μέση και σε φέτες πάχους 0,5 εκ. και στη συνέχεια κόβουμε τις φέτες στη μέση.
    Κόβουμε το κοτσάνι από τις φράουλες και τις κόβουμε στα 4.
    Απλώνουμε τα φρούτα πάνω στο γιαούρτι και με ένα κουτάλι πασπαλίζουμε με το μέλι.
    Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
akis
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours