Συστατικά
Για το φύλλο αέρος
450 γρ. αλεύρι σκληρό τύπου Αμερικής
50 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
220 γρ. νερό
10 γρ. αλάτι
450 γρ. μαργαρίνη λιωμένη για το άλειμμα
Για τη γέμιση
80 γρ. βούτυρο
80 γρ. αλεύρι
800 γρ. γάλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
150 γρ. φέτα
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το φύλλο
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη μαργαρίνη, το νερό, το αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο για 20 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό ζυμάρι. Χρειάζεται να το χτυπήσουμε αρκετή ώρα για να ενεργοποιηθεί η γλουτένη.
Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί για 30-60 λεπτά.
Για τη γέμιση
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Στη συνέχεια, βάζουμε το γάλα σε δόσεις και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μόλις αρχίσει να βράζει αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τα τυριά, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Χωρίζουμε τη γέμιση στα δύο, σκεπάζουμε με μεμβράνη φροντίζοντας να ακουμπάει στην επιφάνεια της γέμισης. Αφήνουμε στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσει καλά.
Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Κόβουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια.
Απλώνουμε λιωμένη μαργαρίνη στον πάγκο εργασίας μας και ανοίγουμε το ένα ζυμάρι. Όσο ανοίγουμε το φύλλο τόσο αλείφουμε με μαργαρίνη. Ανοίγουμε μέχρι να έχουμε ένα πάρα πολύ λεπτό φύλλο.
Βάζουμε τη μισή γέμιση και κλείνουμε πολύ καλά σας φάκελο. Αφήνουμε στην άκρη.
Ανοίγουμε το 2ο φύλλο με τον ίδιο τρόπο και τοποθετούμε την έτοιμη μπουγάτσα στο κέντρο του. Κλείνουμε σαν φάκελο και μεταφέρουμε σε ταψί που έχουμε αλείψει μαργαρίνη με την ένωση των φύλλων προς τα κάτω και πιέζουμε λίγο με τα χέρια μας.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη μπουγάτσα.
Απλώνουμε μαργαρίνη σε όλη την επιφάνεια τους και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
akis
Post A Comment:
0 comments so far,add yours