ΥΛΙΚΑ
5 αυγά μέτρια
1 κ.σ. μίριν
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας χαμηλή σε αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ ελαιόλαδο
100 γρ. τυρί κρέμα, χαμηλό σε λιπαρά
100 γρ. σπανάκι
1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
50 γρ. καπνιστός σολομός
φύλλα ρόκας, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το μίριν, τη σάλτσα σόγιας και το πιπέρι με ένα σύρμα χειρός.
Με ένα πινέλο αλείφουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι 20 εκ. με το ελαιόλαδο και το μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος των αυγών στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να σφίξει η ομελέτα.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο να φτιάχνουμε τις ομελέτες μας. Θα έχουμε σύνολο 3 ομελέτες.
Στοιχίζουμε τις 3 ομελέτες τη μία δίπλα στην άλλη κολλητά ώστε να καλύπτει η μία ομελέτα μία μικρή επιφάνεια της άλλης.
Με μία σπάτουλα απλώνουμε το τυρί κρέμα πάνω από τις ομελέτες. Καλύπτουμε με το σπανάκι, το σχοινόπρασο και τέλος τον σολομό.
Τυλίγουμε σφιχτά σε ένα μεγάλο ρολό από τη μικρή πλευρά. Κόβουμε κάθετα την ομελέτα σε μικρά ρολάκια και σερβίρουμε με φύλλα ρόκας.
akis
Post A Comment:
0 comments so far,add yours