#

Υλικά Συνταγής

    1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
    125 γραμ. βούτυρο λιωμένο
    1 πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
    1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
    1 κ.σ πάπρικα
    1/3 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
    1 φλ. τριμμένη φέτα
    1 φλ. τριμμένο μανούρι
    1 φλ. τριμμένο κασέρι
    1 φλ. τριμμένη γραβιέρα
    4 μεγάλα αυγά
    2 φλ. γάλα
    400 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
    2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
    2 κ.σ. κολοκυθόσπορο
    2 κ.σ. σουσάμι
    2 κ.σ. γεμάτες καλαμποκάλευρο
    αλάτι
    μπόλικο πιπέρι

Εκτέλεση


Για την ανοιχτή, εύκολη πιπερόπιτα, σοτάρουμε πρώτα τις πιπεριές για λίγα λεπτά με μία κ.σ από το λιωμένο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε το μαϊντανό και την πάπρικα και ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε το κανταΐφι. Το ξάνουμε σε μικρά κομμάτια. Το αφήνουμε στον πάγκο λίγο να στεγνώσει.

Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο ώστε να ενωθούν. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε στο μείγμα τις πιπεριές, τα τυριά και τους σπόρους. Ανακατεύουμε καλά. Τέλος, προσθέτουμε το ξερό φύλλο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και απλώνουμε σε λεπτή στρώση, σε λαδωμένο ταψί. Πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο και ραντίζουμε πεταχτά με τα δάχτυλα με λίγο νερό.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
argiro.gr
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours