#

Υλικά Συνταγής

    Για το φιλέτο κοτόπουλο

    1 κ.σ. ελαιόλαδο

    2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με φυσικό γλυκαντικό (από το φυτό Στέβια)

    1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο

    1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμενη (προαιρετικά)

    λίγη φρέσκια ρίγανη

    λίγο φρέσκο θυμάρι

    4 φιλέτα κοτόπουλο στήθος

    αλάτι

    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για τα ντοματίνια βουτύρου με κρέμα βαλσάμικο

    300 γραµ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

    2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα (ή ένα ξερό κρεμμύδι)

    4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με φυσικό γλυκαντικό (από το φυτό Στέβια)

    2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

    2 σπασμένες σκελίδες σκόρδο

    από λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό-θυμάρι και ρίγανη

    αλάτι

    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για το τελείωμα

    1 φλ. τριμμένη γραβιέρα


Εκτέλεση
Για το φιλέτο κοτόπουλο

Για να φτιάξουμε το ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο, μαρινάρουμε πρώτα τα φιλέτα.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά για την μαρινάδατου κοτόπουλου, δηλαδή το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικο, αλατοπίπερο, βότανα, σκόρδο και την καυτερή πιπεριά. Τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στο μπολ τα φιλέτα κοτόπουλο και κάνουμε ελαφρύ μασάζ να πάει παντού η μαρινάδα. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε στον πάγκο για 10-15′.

Για τα ντοματίνια βουτύρου με κρέμα βαλσάμικο

Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταψί. Ντοματίνια, σκόρδο, κρεμμύδι, βότανα, αλατοπίπερο, κρέμα βαλσαμικό και το βούτυρο λιωμένο. Τα ανακατεύουμε με τα χέρια καλά και τα απλώνουμε στη βάση του ταψιού.

Πάνω ακουμπάμε τα μαριναρισμένα φιλέτα κοτόπουλο με το στήθος προς τα πάνω.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200-210 βαθμούς C στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, για περίπου 25′. Τότε, πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με τη γραβιέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2-3′ επιπλέον, ώστε να λιώσει το τυρί.

Σερβίρεται ζεστό, με σαλάτα εποχής.


argiro.gr
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours