Υλικά:
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. πάνκο (ιαπωνική γαλέτα για πανάρισμα)
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
χυμό και ξύσμα από 3-4 λεμόνια
80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 κ.γ. λεμονοπίπερο
2 κολοκυθάκια
Για τη σάλτσα
20 γρ. βούτυρο, λιωμένο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μέλι
Για το σερβίρισμα
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Παίρνουμε ένα τηγάνι διαμέτρου 25 εκ., το οποίο να μπαίνει στον φούρνο (με μεταλλικό χερούλι, όχι πλαστικό γιατί θα λιώσει).
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το πάνκο με τη μισή παρμεζάνα, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το ξύσμα από τα λεμόνια, τον χυμό τους και το βούτυρο. Αφήνουμε στην άκρη 4 κ.σ. από αυτό το μείγμα.
Αλευρώνουμε τα φιλέτα και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι. Τα περνάμε από το μπολ με τον χυμό και έπειτα από το μείγμα με το πάνκο.
Τα μεταφέρουμε στο τηγάνι, τα πασπαλίζουμε με το λεμονοπίπερο και τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές.
Δίπλα στο κοτόπουλο απλώνουμε τα κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες πάχους 1 εκ.
Ρίχνουμε από πάνω τις 4 κ.σ. από το μείγμα λεμονιού-βουτύρου, την υπόλοιπη παρμεζάνα και το λεμονοπίπερο.
Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
Για τη σάλτσα
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το ελαιόλαδο και το μέλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα το ζεστό κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Post A Comment:
0 comments so far,add yours