#

Υλικά Συνταγής

    500 γραμ. φέτα σε τρίμματα
    5 αυγά
    1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
    1 κεσεδάκι σπορέλαιο
    1 ποτήρι νερού φρέσκο γάλα
    5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    1/2 ματσάκι άνηθο
    φρεκοτριμμένο πιπέρι
    500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
    1/2 φλ. τρίμμα φρυγανιάς
    ελαιόλαδο για το ταψί


Διαδικασία

Για την τυρόπιτα χωρίς φύλλο, χτυπάμε πρώτα τα αυγά σε μία λεκάνη με το σύρμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο και το γάλα. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Προσθέτουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και τη φέτα. Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και τα ανακατεύουμε με το χέρι ή με κουτάλα.

Λαδώνουμε ένα ταψί Νο 34 ή 36 και το πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά. Αδειάζουμε το μείγμα. Το ισιώνουμε με κουτάλι. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 50΄, έως ότου ροδίσει η τυρόπιτα.
argiro.gr
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours