Υλικά
Για τις γαρίδες
1 κιλό γαρίδες Νο 0, καθαρισμένες
αλάτι
πιπέρι
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
Για το πανάρισμα
1 σκ. σκόρδο
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 πρέζα μπούκοβο
1 κ.γ. ρίγανη
ξύσμα από ½ λεμόνι
½ ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. βασιλικό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
φέτες από λεμόνι
ρίγανη
βασιλικός
Εκτέλεση
Για τις γαρίδες
Σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για το πανάρισμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο, τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το μπούκοβο, τη ρίγανη, το ξύσμα από το λεμόνι και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο και ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια, βάζουμε τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο και χτυπάμε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθούν τα μυρωδικά.
Αδειάζουμε στο μπολ με τις γαρίδες και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε σε ένα πυρέξ φροντίζοντας να είναι η μία γαρίδα δίπλα στην άλλη. Απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα για το πανάρισμα και ψήνουμε για 8-12 λεπτά.
Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, ρίγανη και βασιλικό.
akis
Post A Comment:
0 comments so far,add yours