Υλικά:
Για τη ζύμη
350 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. μαγιά ξηρή
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. αλεύρι σκληρό
100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
αλάτι
1 κ.γ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
½ κ.γ. τσιμένι
1 κ.γ. κύμινο
1 πρέζα μπούκοβο
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. κόκκινο κρασί
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
½ ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. θυμάρι
Για τη σύνθεση
100 γρ. κασέρι τριμμένο
40 γρ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
ρίγανη φρέσκια
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Αφήνουμε για 10 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε τo σκληρό αλεύρι και το αλεύρι ολικής, αλάτι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει η ζύμη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Για τον κιμά
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε.
Βάζουμε τη ζάχαρη, το τσιμένι, το κύμινο, το μπούκοβο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα.
Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο κιμάς.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το θυμάρι ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Κόβουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι το ένα κομμάτι και με έναν πλάστη δίνουμε οβάλ σχήμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα άλλα τρία κομμάτια.
Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Μοιράζουμε τον κιμά στο κέντρο της κάθε ζύμης, το τριμμένο τυρί και κλείνουμε τα πεϊνιρλί σηκώνοντας τα πλάγια του ζυμαριού και διπλώνοντάς τα προς τα μέσα.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.
Post A Comment:
0 comments so far,add yours