1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ½ κιλό χταπόδι
1 κ.γ. ζάχαρη
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 γρ. κόκκινο κρασί
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.γ. μπαχάρι σε κόκκους
2 φύλλα δάφνης
1 πρέζα μπούκοβο
1 κ.σ. θυμάρι
Για το σερβίρισμα
1 κλωνάρι θυμάρι
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
ψωμί
100 γρ. φέτα
1 κ.γ. ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε τη χύτρα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Βάζουμε τα κρεμμύδια, τη ζάχαρη και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Καθαρίζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια.
Προσθέτουμε το χταπόδι στην χύτρα και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τα σκόρδα σε κομμάτια και τα βάζουμε στην χύτρα. Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα. Βάζουμε το μπαχάρι, τη δάφνη, το μπούκοβο και το θυμάρι σε ένα τουλουπάνι, το δένουμε με σπάγγο και το βάζουμε στην χύτρα.
Κλείνουμε το καπάκι της χύτρας, γυρνάμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 30 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο γυρίζουμε τη βαλβίδα ώστε να φύγει ο ατμός και να αποσυμπιεστεί η χύτρα. Εναλλακτικά σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 5-10 λεπτά ώστε να αποσυμπιεστεί η χύτρα από μόνη της.
Σερβίρουμε με θυμάρι, δεντρολίβανο, ελαιόλαδο, πιπέρι, φέτες από ψωμί, φέτα και ρίγανη.
akis
Post A Comment:
0 comments so far,add yours