Υλικά συνταγής
2 φλιτζάνια φρέσκο τυρί-κρέμα
6 μέτριες πατάτες
1 σκελίδα σκόρδου (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι ανάμεικτα κίτρινα τυριά τριμμένα
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε σε λεπτές φέτες τις πατάτες. Τρίβετε με σκόρδο ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετείτε μέσα τις πατάτες σε στρώσεις, πασπαλίζοντας ενδιάμεσα με αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο και τριμμένο κίτρινο τυρί.
Ανακατεύετε το φρέσκο τυρί-κρέμα με το γάλα και περιχύνετε με το μείγμα αυτό τις πατάτες έτσι ώστε σχεδόν να σκεπαστούν. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τριμμένο κίτρινο τυρί και σκορπίζετε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια.
Ψήνετε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45' περίπου, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να ροδίσει η επιφάνεια.
Post A Comment:
0 comments so far,add yours