Υλικά (για 4 άτομα)
3 πατάτες μεγάλες
1 καρότο
150 γραμμάρια αρακά, μαγειρεμένο
150 γραμμάρια ρεγκάτο ή γραβιέρα ή μείγμα τυριών, τριμμένο
1/2 κρεμμύδι, πολτοποιημένο
3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά, τριμμένη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 αυγά
3 κουταλιές της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις πατάτες και το καρότο.
Τα βάζουμε να βράσουν μαζί για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ τον βρασμένο αρακά, το τυρί, τα αυγά, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε καλά και φτιάχνουμε μικρά μπιφτέκια.
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Post A Comment:
0 comments so far,add yours