#

Υλικά:

Για τα σνίτσελ:

    4 σνίτσελ χοιρινά μεσαίου μεγέθους (150 γρ./σνίτσελ)
    αλάτι, κατά βούληση
    πιπέρι, κατά βούληση
    1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
    4-5 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
    75 γρ. τυρί ροκφόρ, θρυμματισμένο
    1 ½  φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2 αβγά μεγάλα, χτυπημένα
    1 ½  φλ. φρυγανιά, τριμμένη
    1 φλ. φυτικό λάδι,  για το τηγάνισμα


Για τις πατάτες:

    1 κιλό πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
    ½ κ.γ. αλάτι
    πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
    1 λεμόνι, χυμό
    1 φλ. νερό
    1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο 

Εκτέλεση:


Για τα σνίτσελ: Χτυπάμε τα χοιρινά σνίτσελ με ένα σφυρί κρέατος, ώστε να ανοίξουν και να πλατύνουν. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές. Αλείφουμε τη μουστάρδα στην πλευρά που θα γεμίσουμε. Τοποθετούμε στην άκρη του σνίτσελ κομμάτια λιαστής ντομάτας και ροκφόρ. Ρολάρουμε σφιχτά. Περνάμε το γεμιστό σνίτσελ διαδοχικά από το αλεύρι, το αβγό και τη φρυγανιά,  με προσοχή να μη μας ανοίξει. Στερεώνουμε τις δυο άκρες του σνίτσελ με οδοντογλυφίδες. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα σνίτσελ. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το φυτικό λάδι. Βάζουμε τα σνίτσελ και τα τηγανίζουμε, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, γυρίζοντας πλευρά ανά διαστήματα για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα και καλύτερο ψήσιμο. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα σνίτσελ σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες. Σερβίρουμε τα σνίτσελ ζεστά με τις πατάτες φούρνου.

Για τις πατάτες: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Σε ένα ταψί αραδιάζουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, μουστάρδα απαλή και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε με τα χέρια, ώστε τα υλικά να πάνε παντού.Προσθέτουμε το νερό, βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά .Πασπαλίζουμε τις πατάτες με θυμάρι και αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να ετοιμάσουμε τα γεμιστά σνίτσελ.

dimitrisskarmoutsos.gr
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours