#

Υλικά Συνταγής

Για τη ζύμη

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. καλαμποκάλευρο

1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό

1 κ.γλ αλάτι

½ φλ. ελαιόλαδο

1 κεσεδάκι γιαούρτι

2 ½ φλ. νερό (περίπου)

Για τη γέμιση

500 γραμ. χόρτα (σπανάκι

λάπαθα κ.λ.π)

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 πράσο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

250 γραμ. φέτα σκληρή θρυμματισμένη

2 αυγά χτυπημένα

πιπέρι

αλάτι

½ φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. τραχανάς (ή σιμιγδάλι)

λίγο ελαιόλαδο για το ράντισμα της πίτας


Εκτέλεση

Γι’ αυτή την εύκολη σπανακόπιτα, πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε 5΄- 10΄ να ιδρώσουν. Τα στύβουμε καλά και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη φέτα, τα κρεμμύδια, το πράσο, τα μυρωδικά, τα αυγά, τον τραχανά, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Σε μπολ βάζουμε τα αλεύρια, το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, το λάδι, αλάτι και 2 φλιτζ. νερό, να γίνει πηχτός χυλός.

Σε λαδωμένο μεγάλο ρηχό ταψί (νο 42) στρώνουμε με το κουτάλι τα 2/3 του χυλού. Απλώνουμε πάνω τη γέμιση και απαλά την πατάμε με τα δάχτυλα. Στο χυλό που έχει απομείνει ρίχνουμε 1/2 φλιτζ. νερό και ανακατεύουμε να αραιώσει. Περιχύνουμε τη σπανακόπιτα.

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά.

Είναι πολύ βασικό, η σπανακόπιτα να είναι πολύ λεπτή σε πάχος, για να ξεροψηθεί και να γίνει τραγανό το φύλλο.



Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours