#

Υλικά Συνταγής

Για το κοτόπουλο

    1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής κομμένο σε μερίδες
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε δαχτυλίδια (0
    5-1 εκ.)
    1 φλ. ζωμό κότας ή νερό
    μίγμα μπαχαρικών
    2 κ.σ. βούτυρο
    2 κυδώνια
    2 μήλα
    15 αποξηραμένα φρούτα
    δαμάσκηνα και βερίκοκα
    1/2 φλ. κόκκινο κρασί
    2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού

Για το σερβίρισμα

    κους κους
    πράσινη σαλάτα
    Μπαχαρικά
    1 κ.γλ. κοκκινοπίπερο
    1 κ.γλ. κόλιανδρο
    1 κ.γλ. κανέλα
    1 κ.γλ. τζίντζερ
    1 κ.γλ. κουρκουμά
    1 κ.γλ. αλάτι
    1 κ.γλ. πιπέρι

Εκτέλεση

    Ξεκινάμε το γλυκόξινο κοτόπουλο με αποξηραμένα φρούτα, κόβωντας το κοτόπουλο σε κομμάτια. Το πλένουμε και το σκουπίζουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί.
    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα και ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω γύρω να κάνει κρούστα από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε πήλινο σκεύος Tajine ή σε κεραμική ή χοντρή μαντεμένια γάστρα που να σκεπάζει καλά.
    Στο ίδιο λάδι που ρόδισε το κοτόπουλο προσθέτουμε τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού και τα αφήνουμε να πάρουν ρόδινο χρώμα, τα βγάζουμε με λαβίδα ή τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε επάνω στο κοτόπουλο. Περιχύνουμε με τον ζωμό.
    Σκεπάζουμε το βαρύ σκεύος και ψήνουμε για 30′ στους 200ºC.

Για τα φρούτα

    Πλένουμε στεγνώνουμε και κόβουμε τα κυδώνια σε χοντρές φέτες με την φλούδα τους. Το ίδιο κάνουμε και με τα μήλα.
    Ζεσταίνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα φρέσκα φρούτα να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα ολόκληρα. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί σχεδόν όλο σε δυνατή φωτιά.
    Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τα φρούτα και σκεπάζουμε το σκεύος. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30′ επιπλέον.

    Στο τέλος η σάλτσα πρέπει να έχει δέσει καλά

argiro.gr
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours