#

ΥΛΙΚΑ

    4 τεμ. ασπράδια αυγών
    300 γρ. ζάχαρη
    350 γρ. ινδική καρύδα, τριμμένη
    1/2 σφηνάκι μαύρο ρούμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


    Βάζουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μπεν μαρί και τα χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη δυνατά έως ότου αφρατέψουν καλά και ζεσταθούν (η θερμοκρασία τους πρέπει να φτάσει στους 45°C). Κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και το ρούμι.
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. 
Με ένα κουτάλι παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και με ένα δεύτερο «σπρώχνουμε» τις κουταλιές πάνω σε μια λαδόκολλα φτιάχνοντας μικρά ακανόνιστα μπισκότα. 
Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου έως ότου ροδίσουν. 
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. 
Διατηρούνται 8-10 ημέρες μέσα σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς.


steliosparliaros.gr
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours