Συστατικά
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πράσο
2 σκ. σκόρδο
400 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς δέρμα
400 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
500 γρ. γαρίδες Νο1
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. ούζο
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
500 γρ. γάλα
400 γρ. σπανάκι baby
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από ½ λεμόνι
¼ ματσάκι δυόσμο
¼ ματσάκι άνηθο
Για την επικάλυψη
1,5 κιλό πατάτες βρασμένες
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι
1 κλ. δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
δεντρολίβανο
θυμάρι
1 κ.γ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια, το πράσο σε μικρά κυβάκια, τα σκόρδα σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.
Κόβουμε τον σολομό και τον μπακαλιάρο σε μικρά κυβάκια, τις γαρίδες σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε με ούζο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γάλα, το σπανάκι και βράζουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να χάσει το σπανάκι όλη την υγρασία του.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, τον δυόσμο και τον άνηθο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί 32x25 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Βάζουμε τις βρασμένες πατάτες σε ένα μπολ και τις πιέζουμε ελαφρά με ένα πιρούνι να σπάσουν.
Μεταφέρουμε τις πατάτες στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και απλώνουμε πάνω από τα υπόλοιπα υλικά στο ταψί.
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Σερβίρουμε με δεντρολίβανο, θυμάρι και ελαιόλαδο.
Post A Comment:
0 comments so far,add yours