Υλικά συνταγής
1 κοτόπουλο ολόκληρο κομμένο σε μερίδες
1 κουτάκι μπύρας
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές κόρν φλάουρ
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Βάζουμε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε το ελαιόλαδο να κάψει λίγο.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο κομμάτι-κομμάτι στην κατσαρόλα. Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου καλά από όλες τις μεριές να ροδοκοκκινίσουν. Αν θέλουμε τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί, αλλά το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι τόσο καλό. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μία πιατέλα.
Δεν πετάμε το ελαιόλαδο. Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο ακόμα λάδι.
Έπειτα, προσθέτουμε ξανά το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και φυσικά την μπύρα.
Τώρα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά της μπύρας.
Θα χρειαστεί περίπου 30-45 λεπτά. Για να δοκιμάσουμε αν έγινε, το τρυπάμε με το πηρούνι. Αν δούμε ότι στεγνώνει υπερβολικά, τότε χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό. Δεν βάζουμε ποτέ κρύο νερό στο φαγητό που βράζει!
Όταν το κοτόπουλο μας είναι σχεδόν έτοιμο, παίρνουμε 4-5 κουταλιές από την σάλτσα μπύρας, τις ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι και διαλύουμε εκεί μέσα το κόρν φλάουρ.
Τέλος, προσθέτουμε το διάλυμα κορν φλάουρ στο κοτόπουλο και το αφήνουμε να βράσει ακόμη λίγο για να «δέσει» η σάλτσα.
Το κοτόπουλο μπύρας είναι έτοιμο. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρυζάκι. Η σάλτσα μπύρας από το κοτόπουλο θα κάνει το ρύζι απλά τέλειο. Ρίξτε μπόλικη σάλτσα και απολαύστε!
Post A Comment:
0 comments so far,add yours