#

Υλικά Συνταγής

    1 κιλό μύδια µε το κέλυφος

    ψίχουλα ψωμιού

    3 κ.σ. ελαιόλαδο

    2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

    2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

    1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

    αλάτι

    πιπέρι

Για τα ψίχουλα ψωμιού

    2 φέτες ψωμί (χωρίς την κόρα)

    1 πρέζα ρίγανη

    1 κ.γλ μπούκοβο

    1 κ.σ. ελαιόλαδο

    1 πρέζα αλάτι

    1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση


    Ετοιμάζουμε πρώτα το ψωμί για τα ψητά μύδια. Το βάζουμε σε μία λαμαρίνα και το αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια το ψήνουμε να ροδίσει καλά στους 200 βαθμούς C για 15 λεπτά.

    Αφού κρυώσει, το αλέθουμε στο μίξερ ή το τρίβουμε με τα χέρια σε χοντρά ψίχουλα.

    Πλένουμε τα μύδια, αφαιρούμε τα μουστάκια τους και τα τρίβουμε (το κέλυφος εξωτερικά με σφουγγάρι) να καθαρίσουν. Όσα είναι ανοιχτά τα πετάμε.

    Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα τα μύδια και σκεπάζουμε. Ανακινούμε την κατσαρόλα για 2-3 λεπτά μέχρι να δούμε τα μύδια να ανοίγουν. Πετάμε όσα δεν ανοίξουν και αφήνουμε τα υπόλοιπα να κρυώσουν. Αφαιρούμε το πάνω τους κέλυφος και τα στήνουμε στη σειρά μέσα σε ένα ταψάκι.

    Σε μπολ ενώνουμε τα ψίχουλα, το μαϊντανό, το σκόρδο, την πιπεριά, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε καλά.

    Γεμίζουμε κάθε μύδι με λίγη από τη γέμιση. Βάζουμε το ταψάκι σε δυνατό γκριλ για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει η κρούστα και σερβίρουμε αμέσως.

argiro.gr
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours