#

Υλικά

    430 γρ. σφολιάτα
    50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
    40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
    1 κρόκος αραιωμένος σε 2 κ.σ. νερό

Μέθοδος Εκτέλεσης


    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
    Ανοίγουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας με έναν πλάστη ώστε να λεπτύνει και να αυξήσει την επιφάνειά της.
    Με ένα πινέλο, αλείφουμε το λιωμένο βούτυρο σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
    Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.
    Πασπαλίζουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
    Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση και κόβουμε σε λωρίδες 1-2 εκ.
    Στρίβουμε τις λωρίδες και τις αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο.
    Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης και κανέλας.
    Τοποθετούμε τις λωρίδες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η σφολιάτα.
    Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours