#

ΥΛΙΚΑ 
500 γρ. γάλα φρέσκο με 1,5% λιπαρά
20 γρ. κακάο
30 γρ. σκούρα καστανή ζάχαρη
20 γρ. κορν φλάουρ
300 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 


    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το κακάο. Τοποθετούμε στη φωτιά.
    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. 
Λίγο προτού πάρει βράση το γάλα, αδειάζουμε το μείγμα του κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει και όλη η κρέμα να γίνει σοκολατένια. 
Αν θέλουμε να κρυώσει γρήγορα και να μην κάνει κρούστα, τη βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ, το οποίο τοποθετούμε σε ένα μεγαλύτερο δοχείο γεμάτο παγάκια. 
Εκεί επάνω ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να κρυώσει.
    Τη μοιράζουμε σε ποτήρια ή μπολάκια και σερβίρουμε ή διατηρούμε στο ψυγείο.


steliosparliaros.gr
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours