#

Υλικά Συνταγής
8 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
7 φύλλα (14 γραμ.) ζελατίνη
600 γραμ. ανθότυρο κρέμα ή άλλο τυρί κρέμα
200 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
100 γραμ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. φύλλα βασιλικού και δυόσμου
αλάτι
ξίδι μπαλσάμικο για το σερβίρισμα
φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα
σαλάτα πράσινη για το σερβίρισμα
εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φέτα
ξινομυζήθρα κ.λπ.

Εκτέλεση
Για την τερίνα, θα χρησιµοποιήσουµε µια µικρή µακρόστενη φόρµα του κέικ, την οποία θα ντύσουµε µε µεµβράνη που θα εξέχει από τα τοιχώµατα. Βάζουµε τις πιπεριές στο φούρνο ολόκληρες, στους 200°C στον αέρα, και τις ψήνουµε µέχρι να αρχίσει να µαυρίζει και να φουσκώνει η φλούδα. Τις βάζουµε σε σακούλα τροφίµων και τις κλείνουµε να ιδρώσουν και να ξεφλουδίζονται εύκολα. Τις ξεφλουδίζουµε πριν κρυώσουν. Αφαιρούµε µε προσοχή τους σπόρους και τις ίνες. Τις κόβουµε σε 2-3 λωρίδες. Τις αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά να στραγγίσουν. Μουλιάζουµε τα φύλλα ζελατίνης σε µπολ καλυµµένα µε κρύο νερό να φουσκώσουν για 10΄.


Βάζουµε σε µπολ το τυρί κρέµα, το γιαούρτι και λίγη λίγη, ανακατεύοντας µε κουτάλι ή σύρµα, προσθέτουµε την κρέµα γάλακτος ώσπου να πάρει οµοιόµορφη υφή το µείγµα τυριού. Προσθέτουµε τα ψιλοκοµµένα µυρωδικά. Αλατοπιπερώνουµε το µείγµα τυριού. Στύβουµε καλά τις φουσκωµένες ζελατίνες και τις διαλύουµε µε γρήγορες κινήσεις σε 3 κ.σ. βραστό νερό. Αφήνουµε λίγο να κρυώσει και µε γρήγορες κινήσεις, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουµε τη ζελατίνη στο µείγµα τυριού.

Ντύνουµε γύρω γύρω καθώς και τη βάση της φόρµας µε πιπεριές. Αδειάζουµε τη µισή ποσότητα τυριού στη φόρµα. Κάνουµε µια στρώση πιπεριάς, αδειάζουµε την υπόλοιπη ποσότητα τυριού, καλύπτουµε µε τις υπόλοιπες πιπεριές Φλωρίνης και κλείνουµε καλά µε τη µεµβράνη. Παγώνουµε την τερίνα στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες. Αφού παγώσει η τερίνα την αναποδογυρίζουµε σε πιατέλα. Αφαιρούµε τη διάφανη µεµβράνη και κόβουµε σε λεπτές φέτες. Γαρνίρουµε κάθε φέτα τερίνας µε λίγες σταγόνες µπαλσάµικο και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και συνοδεύουµε µε φρυγανισµένο ψωµί και πράσινη σαλάτα.

H συμβουλή μου: Για να ντύσουµε εύκολα τη φόρµα µε µεµβράνη, τη βρέχουµε ελαφρά. Έτσι κολλάει η µεµβράνη στα τοιχώµατα και το «ντύσιµο» της φόρµας δεν µας δυσκολεύει.

argiro.gr
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours