#

Συστατικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
2 καρότα
1 φύλλο δάφνης
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα
250 γρ. μαύρες φακές
600 γρ. νερό
1 κύβο λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. πλιγούρι 
χυμό από 1 λεμόνι
¼ ματσάκι  μαϊντανός
1 ματσάκι σπαράγγια
1 αβοκάντο σε φέτες
100 γρ. ντοματίνια πολύχρωμα
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, προαιρετικά

Μέθοδος Εκτέλεσης


    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
    Κόβουμε τα καρότα σε κυβάκια και τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο για άλλα 2 λεπτά.
    Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το θυμάρι, τις φακές, το νερό και τον κύβο.
    Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για 25-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και τα καρότα.
    Προσθέτουμε το πλιγούρι, τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.  
    Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα μπλανσάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα σε μπόλικο αλατισμένο βραστό νερό.
    Στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα σπαράγγια αφήνοντας μερικές κορυφές για το σερβίρισμα.
    Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα σπαράγγια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
    Καθαρίζουμε το αβοκάντο και σερβίρουμε σε πιάτο.
    Σερβίρουμε τα υλικά της κατσαρόλας και διακοσμούμε με πολύχρωμα ντοματίνια, το γιαούρτι και τις κορυφές από τα σπαράγγια.

Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours