#

Συστατικά

Για τη μαρέγκα

150 γρ. ασπράδια αυγών (5 αυγά μέτρια)
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τη σαντιγί

500 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Άχνη ζάχαρη, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη μαρέγκα

Για τη μαρέγκα χρειαζόμαστε ένα μίξερ και φροντίζουμε ο κάδος να είναι πεντακάθαρος.
Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια, το αλάτι, το χρώμα ζαχαροπλαστικής, το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σε 10 δόσεις την κρυσταλλική ζάχαρη και περιμένουμε να αφρατέψει.
Μόλις αφρατέψει και γυαλίσει, δοκιμάζουμε λίγο από τη μαρέγκα για να δούμε αν έχει διαλυθεί τελείως η κρυσταλλική ζάχαρη. Αν δεν έχει διαλυθεί συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.
Όταν είναι έτοιμο το μείγμα προσθέτουμε και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100οC στον αέρα.
Παράλληλα, σχεδιάζουμε από 4 αστέρια διαμέτρου 12 εκ., 8 εκ., 4 εκ--. με μαρκαδόρο σε κομμάτια λαδόκολλας.
Αναποδογυρίζουμε τις λαδόκολλες σε ίσια ταψάκια ώστε να είναι η βαμμένη πλευρά προς τα κάτω.

Βάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη κορνέ αστεράκι και αρχίζουμε να σχηματίσουμε τα αστεράκια πάνω από τις λαδόκολλες που σχεδιάσαμε.  
Με τη μαρέγκα που θα μας περισσέψει φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικες μαρέγκες σε σχήμα δέντρου.
Ψήνουμε για 2 ώρες.
Αφαιρούμε τα ταψιά από τον φούρνο και αφήνουμε τις μαρέγκες να κρυώσουν εντελώς, για 2 ώρες.

Για τη σαντιγί

Αφού κρυώσουν οι μαρέγκες ετοιμάζουμε τη σαντιγί.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, και το εκχύλισμα βανίλιας.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει το σύρμα να αφήνει γραμμές πάνω στην χτυπημένη κρέμα και να έχει πάρει υφή γιαουρτιού. Δεν τη χτυπάμε περισσότερο γιατί θα κόψει!
Ο χρόνος που θα χρειαστούμε για να γίνει αυτό εξαρτάται από τα λιπαρά της κρέμας, το πόσο παγωμένη είναι η κρέμα και το πόσο δυνατό είναι το μίξερ μας.
Στη συνέχεια, σταματάμε το μίξερ και αφαιρούμε τον κάδο.
Αν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως, τη χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα με ένα σύρμα χειρός ώστε να γίνει πιο σφιχτή.
Μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη κορνέ αστεράκι.

Για τη συναρμολόγηση

Ξεκινάμε να στήνουμε το δέντρο μας βάζοντας πάνω σε μία πιατέλα ένα μεγάλο αστέρι.
Μοιράζουμε λίγη από τη σαντιγί.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μαρέγκα- σαντιγί ξεκινώντας από το μεγαλύτερο αστέρι και καταλήγοντας στο πιο μικρό.
Στην κορυφή διακοσμούμε με ένα από τα χριστουγεννιάτικα δεντράκια που φτιάξαμε από μαρέγκα.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours