#

 Συστατικά

    1 κιλό πατάτες
    χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 σκ. σκόρδου
    30 γρ. λευκό κρασί
    340 γρ. καλαμαράκι σε πικάντικη σάλτσα (2 κονσέρβες)
    3 κρεμμυδάκια φρέσκα
    αλάτι
    πιπέρι
    μαϊντανός, για το σερβίρισμα

 Μέθοδος Εκτέλεσης

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους 2 εκ.
    Τις βράζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό από ½ λεμόνι μέχρι να μαλακώσουν (12-15 λεπτά). Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
    Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
    Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τις πατάτες  και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
    Στη συνέχεια προσθέτουμε  το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το καλαμαράκι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι ( δεν θέλει πολύ πιπέρι γιατί η σάλτσα από τη κονσέρβα είναι ήδη πικάντικη).
    Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για 1-2 λεπτά.
    Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού και ελαιόλαδο.
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours